Kom igång med Singa Business Lite

Singa Business Lite är väldigt lätt att använda med flera enheter och koppla till skärmar och ljudsystem

Se hur du kan använda Singa Business Lite från videon här nedan först!

Vad du behöver:

• En stationär dator/laptop
  • TV eller annan bildskärm och en anslutningskabel (HDMI-kabel och eventuell adapter)
  • Högtalare / Ljudsystem
  • Mikrofon(er), mixer och anslutningskablar (XLR-kabel)
  • En nätverksanslutning, vi rekommenderar att ha minst 5 Mbps

1) Anslut din dator till den externa skärmen:

• Anslut datorn till TV/annan extern skärm via en HDMI kabel. Beroende på vilka portar du har på din dator, behöver du troligtvis en adapter för att ansluta HDMI kabeln till din dator.
  • I Lite applikationen, klicka på "Connect external display" och välj den högra skärmen från listan i det övre högra hörnet.

Om skärmen inte är på listan, kolla era skärm inställningar och välj läget Utöka/Extend skrivbords-/skärmläge. Du kan läsa mera om detta här

2) Anslut datorn med en RCA kabeln till mixern

• Delen som delas i två (röd + vit) av RCA kabeln är ansluten till mixern och delen som delas i två sätts in i hörlursuttaget på datorn.

3) Anslut ljudet från mixern till audio systemet / högtalaren

• Ofta är detta gjort med en XLR kabel, men det beror helt på vilken sorts ljud utrustning ni använder er av.

4) Anslut mikrofonerna till mixern till deras egna kanaler med hjälp av en XLR kabel

• Justera mikrofonvolymen genom mixern och gör också andra ljudjusteringar t.ex. lägga till reverb/eko.