Inget ljud, eller ljud spelas upp från fel källa

Ljudet kommer från tv:n eller spelas inte upp alls

Den vanligaste orsaken är att kablarna har satts in i fel ordning. Anledningen till detta är att iPaden matar ut ljud till den källa som anslutits senast. För att åtgärda detta, koppla ur och anslut sedan ljudkabeln igen.

Om du fortfarande har problem med ljudet, se till att kontrollera dessa tre steg:

• Justera volymen på enheten med knapparna på sidan
  • Kontrollera mixerns/förstärkarens huvudvolym
  • Koppla ur och åter anslut ljudkabeln. Om du fortfarande inte kan höra ljudet, koppla bort alla kablar och kontrollera om iPaden i sig medför något ljud. Om det gör det, finns det troligen ett problem med din iPads ljuduttag. Korsreferens med hjälp av t.ex. ett par hörlurar och se om du kan höra genom dem.

Du kan även kolla in vår artikel angående hur du ställer in för ljudsystem och skärmar.