Inloggningsproblem?

I de flesta fall går Wi-Fi-anslutningen bort. Kolla på dina enhetsinställningar under ikonen Inställningar -> Wifi. Logga in på ditt Wi-Fi-nätverk igen och gå sedan tillbaka till Singa.

Observera att ibland kan din enhet kräva återställning av nätverksanslutningarna om anslutningen är dålig. Inställningar -> Allmänt -> Återställ -> Återställ nätverksinställningar. Följ sedan stegen ovan för att logga in igen.

Hittade du inget svar? Oroa dig inte, skicka e-post till support@singabusiness.com eller chatta med oss ​​via Singa-appen eller via hjälpsidan!